Bakgrund

Traditionell avtalshantering innebär ofta betydande utmaningar för många företag. Processen för att skriva, signera, och arkivera alla typer av avtal, exempelvis kundavtal, anställningsavtal, och leverantörsavtal kan vara tidskrävande och resursintensiv. Manuell hantering leder till risker för fel och förseningar i signatur insamlingen. 

Dessutom kan den fysiska arkiveringen av avtal skapa problem med tillgänglighet och säkerhet, vilket gör det utmanande att snabbt återfinna och granska avtal när det behövs.

Avtals processen är i många fall ett exempel på en återkommande manuell hantering och därför särskilt riskutsatt för manuella fel, vilket kan leda till betydande problem. Det kan handla om allt från att fel information skrivs in på ett avtal, man använder en gammal mall eller att avtalet är ofullständigt varvid att det inte blir juridiskt bindande eller med fel villkor. 

I avtals sammanhang så är det viktigt att man har koll på löptider och ev. uppsägningstider och tidsfrister. För ett företag kan det bli väldigt kostsamt om ett ofördelaktigt avtal går på förlängning om man inte vill det. Hur man bevakar sina avtal kan se olika ut men ofta är det kopplat till en person och inte till en funktion inom företaget, t.ex. att en person har en personlig påminnelse i sin kalender eller att man har alla sina avtal i en pärm och till detta ett dokument där viktiga datum är nedskrivna.  Manuell övervakning likt detta beskriver ökar risken för att felaktiga avtal oavsiktligt går på förlängning utan önskad granskning.

Företag eftersträvar en bevakning som automatiskt flaggar när avtal närmar sig förnyelse, för att undvika oförmånliga automatiska förlängningar och säkerställa att alla avtal hanteras korrekt och tidseffektivt.


Simplesign: En Introduktion

Smart eSignering- Snabbt, Säkert och Hållbart över tid

SimpleSign är en innovativ digital plattform som erbjuder användarna en enkel och säker lösning för elektronisk signering av dokument. Tjänsten är designad för att effektivisera processen med att underteckna avtal, kontrakt och andra viktiga dokument på ett digitalt sätt, vilket sparar både tid och resurser. Med SimpleSign kan användare snabbt ladda upp dokument, lägga till signaturfält och skicka dem till de berörda parterna för signering, allt med några få klick.

En av de främsta fördelarna med SimpleSign är dess användarvänlighet. Plattformen är utformad för att vara intuitiv, vilket gör det lätt för alla, oavsett teknisk kompetens, att navigera och använda tjänsten effektivt.

Dessutom säkerställer SimpleSign att alla transaktioner och dokument hanteras med högsta säkerhetsstandarder, inklusive kryptering och säker identitetsverifiering, för att skydda användarnas data och integritet.

Simplesign: Funktioner

e- Signering För Accelererad Avtals- & Dokumentsignering med Ökad Kvalitet.

Åtkomst & Behörighet

Dela innehåll på ett säkert sätt genom att skapa grupper, roller och behörigheter.

Mallar

Bygg obegränsat med återanvändbara mallar och dela dem till dina kollegor.

Grafisk Profil

Skräddarsy signeringsupplevelsen med din egen grafiska profil.

Tidsfrister

Påskynda avtalsflödet genom att aktivera förfallodatum på de avtal du skickar.

Skräddarsytt Arbetsflöde

Välj flöde, exempelvis en eller flera mottagare som signerar parallellt, eller i en specifik ordning.

Dynamiska fält

Interaktiva fält, dra och släpp fält i dina dokument. Möjliggör interaktion med mottagarna och svara på frågor, fylla i fält, ladda upp filer, etc. 

Bilagor

Lägg till och begär bilagor.

BankID, NemID m.fl.

Förbättra signatursäkerheten med Svenskt BankID, NemID eller Norskt BankID.

Sektioner & Villkor

Låt användarna skapa dokument utifrån i förväg attesterat innehåll. Använd det inbyggda biblioteket för att kundanpassa avtal och dokument snabbt och säkert inför signering. 

Chatt

Använd chatten för att samla all kommunikation kring era avtal avtal på ett ställe och kommunicera med dina mottagare istället för i mail korgen . 

Insikter

Här finner du våra senaste artiklar med insikter från våra verksamhetsområden. 

I takt med den digitala transformationen har information och data blivit värdefulla […]
Information kallas ofta för ”det nya guldet”. Det är inte bara en […]
I en värld där digital transformation är avgörande för varje företags överlevnad […]

Några Av Våra Partners